Politsei ja omavalitsused saavad lõpuks teisaldatud autosid hävitada ja müüa

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto teisaldamine.
Auto teisaldamine. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Liiklusseaduse muudatus võimaldab politsei- ja piirivalveametil (PPA) ning kohalikel omavalitsustel müüa või hävitada teisaldatud autosid, mille vastu omanikud huvi ei tunne.

Siseministeeriumi pressinõunik Toomas Viks selgitas, et varem seisid sellised autod asutuste territooriumil ja tekitasid sellega kulusid, koormasid hoiukohti.

«Liiklusseaduse muudatused võimaldavad politsei- ja piirivalveametil ja kohalikul omavalitsusel liiklusseaduse alusel teisaldatud sõidukeid, mille omanik või vastutav kasutaja ei ole sõidukist huvitatud, või kui sõiduk on võõrandatud ning puudub info uue omaniku kohta, realiseerida,» selgitas Viks. See tähendab, et selliseid autosid saab müüa või hävitada.

Muudatustega suurendatakse samas ka PPA ja KOVi võimalusi sõiduki omaniku või vastutava kasutaja teavitamiseks, et teisaldatud sõiduk talle esmasel võimalusel tagastada.

Omavalitsusel ja politseil on õigus saada liiklusregistrist ja rahvastikuregistrist valvega hoiukohta või politseiasutusse paigutatud sõiduki omaniku või vastutava kasutaja teavitamiseks isiku elu- või asukoha aadress, elektronposti aadress ja telefoninumber.

Muudatus jõustus tänavu märtsi lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles