ERR Londonis: Suurbritanniat võivad oodata erakorralised valimised

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britid valimispäeva parlamendihoone ees kevadilma nautimas.
Britid valimispäeva parlamendihoone ees kevadilma nautimas. Foto: Anthony Devlin/PA Wire/Press Association Images

Suurbritannia võib tänaste parlamendivalimiste tulemusena saada vähemusvalitsuse, aga see omakorda võib tuua erakorralised valimised, ütles ERRi korrespondent Anna Gavronski.

Ta rääkis Londonist «Aktuaalsele kaamerale» antud telefoniintervjuus, et nö uued tulijad on valimiste eel märgatavalt populaarsust kogunud, vahendas ERR Uudised.

«Šoti Rahvuspartei puhul isegi arvatakse, et nad võivad Šotimaal kõik hääled võtta,» ütles Gavronski.

Šoti Rahvusparteil on kaitsepoliitiline plaan, millega tahetakse vähendada tuumarelva olulisust ning on tehtud ettepanek tuumarelvastust mitte uuendada, see mõte aga ei sobi ei leiboristidele ega konservatiividele, kes leiavad, et praegune julgeolekuolukord ei võimalda sellist muudatust läbi viia.

On pakutud välja Šoti Rahvuspartei ja leiboristide koalitsiooni, aga viimased on seda kindlalt välistanud, seega ilmselt ei saa ükski suurerakond parlamendis enamust ja selle tõttu võib tulla vähemusvalitsus, mis võib jälle tähendada erakorralisi valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles