Pakistani kopteriõnnetuses hukkusid Norra ja Filipiinide suursaadik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
(Pilt on illustratiivne.)
(Pilt on illustratiivne.) Foto: SCANPIX

Pakistani põhjaosas kukkus täna koolimajja helikopter 11 välismaalase ja kuue pakistanlasega pardal, surma sai vähemalt kuus inimest, nende seas Norra ja Filipiinide suursaadik Islamabadis, teatas sõjavägi.

«Senise info põhjal sai surma kaks pilooti ja kaks-kolm välismaalast,» säutsus Pakistani sõjaväe pressiesindaja Asim Bajwa. «Kolmteistkümnel inimesel on erineva tõsidusega vigastused.»

Õnnetuses said surma Norra suursaadik Leif H. Larsen ning Filipiinide suursaadik Domingo D. Lucenario Jr. Lisaks hukkusid Indoneesia ja Malaisia suursaadikute abikaasad ning kopteri kaks pilooti.

Õnnetusse sattunud kopter oli üks kolmest, mis transportis välisriikide diplomaatide ja nende abide delegatsiooni Pakistani Gilgit-Baltistani aladele, mis on osa vaidlusalusest Kashmiri regioonist.

Teise helikopteri pardal olnud Pakistani ajakirjaniku sõnul kukkus helikopter Naltari orus koolimajja. Võimude teatel olid õnnetuse hetkel koolimajas lapsed.

«Tegemist oli diplomaatilise reisiga, millel osalesid 37 riigi esindajad,» ütles üks anonüümsust palunud reisija, lisades, et koolimajas puhkes õnnetuse järel põleng.

«Meile on antud käsk saata kohale võimalikud palju kiirabiautosid, sest olukord kohapeal on pakiline,» ütles kõrge ametiisik.

Kohaliku politseiametniku sõnul viiakse vigastatud õhutsi Gilgiti haiglasse, mis asub õnnetuspaigast 50 kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles