Eesti sai juurde kaks FIBA kategooria kohtunikku

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Marko Saarm

Eile sai Eesti Korvpalliliit FIBApeasekretäri Patrick Baumanni allkirjaga kinnituse, et Eestil on nüüd juures kaks FIBA kategooria kohtunikku – Jegor Mitrofanski ja Rauno Peerandi.

Kinnitamine tähendab, et neil on praegu juures ainult 3x3 litsents. Suvehooaja künnisel on see oluline teadmine, sest siis seisab ees mitu 3x3 tiitlivõistlust. Täsikasvanute Eesti meeste koondis osaleb näiteks juuni lõpus esimestel Euroopa mängudel Bakuus.

EKLi kohtunike koolitusjuht Aare Halliko ütles: «Niipalju kui tean, siis alles sellest hooajaks hakatakse eraldi koolitama ja litsenseerima FIBA 3x3 võistluste jaoks kohtunikke. Nemad kaks saidki FIBA kohtuniku litsentsi 3x3 võistluste jaoks.»

Halliko lisas: «Kuna selle mängu iseloom ja reeglid on veidi erinevad, siis hakatakse ka kohtunikke koolitama/litsentseerima spetsiaalselt nendeks mängudeks. Antud hetkel saadeti neile personaalne kutse seal osalemiseks, kuna nad aitasid läbi viia ka eelmisel hooajal mõningaid EM-etappe. Kuidas selle litsentsi taotlemine edaspidi saab olema, täpselt veel teada ei ole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles