Lugeja küsib: kas lapsed tohivad Vana Tallinna jäätist süüa?

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balbiino uudistoode sisaldab 2,5-protsendilist Vana Tallinna kontsentraati, mis jäätisesse jätab alkoholi sisalduseks 0,5 protsenti.
Balbiino uudistoode sisaldab 2,5-protsendilist Vana Tallinna kontsentraati, mis jäätisesse jätab alkoholi sisalduseks 0,5 protsenti. Foto: Tootja foto

«Mul tekkis küsimus uue Balbiino Vana Tallinna maitselise kohvi-koorejäätise kohta. Nimelt on seal koostisosade all märgitud, et toode sisaldab 2,5 protsenti Vana Tallinna likööri kontsentraati. Kas lapsed üldse tohivad seda jäätist süüa?» uurib lugeja.

Vastab Balbiino turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk.

Jäätis sisaldab tõesti 2,5-protsendilist Vana Tallinna kontsentraati, mis ei tähenda kindlasti, et tootes oleks 2,5 protsenti alkoholi, kuivõrd Vana Tallinna kontentraat ei ole sajaprotsendiline alkohol vaid pigem maitsete segu, mis jäätisesse jätab alkoholi sisalduseks 0,5 protsenti. Vastav info on ka pakendile märgitud.

0,5-protsendiline alkoholisisaldus on sama ohutu nagu kali või keefir, mille alkoholisisaldus võib sõltuvalt tootest jääda vahemikku 0,5 kuni üks protsent.

Vana Tallinna kaubamärgiga koorejäätis ei ole suunatud lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles