Läti omavalitsused hauvad eksootilisi makse

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Riia linnale.
Vaade Riia linnale. Foto: Liis Treimann

Läti omavalitsused eesotsas pealinna Riiaga otsivad eelarvesse täiendavaid sissetulekuallikaid ning kiikavad ideede otsingul välismaiste kogemuste poole.

Jutt käib lõunanaabrite jaoks ebatraditsionaalsetest maksudest nagu lisamaks taksodele, ööklubidele ning linnavaadet rikkuvate hoonete igale korrusele, kirjutab Läti majandusleht Dienas Bizness.

Elanike ning ettevõtjate arvelt täiendavaid sissetulekuallikaid otsima sunnib omavalitsusi tulumaksulaekumiste vähenemine, mis ei suuda suurenenud kinnisvaramaksu tasumiseks kuluvaid summasid kompenseerida.

Lõunanaabrite majandusleht märgib, et reaalset kasu tooks omavalitsuste eelarvetele hasartmängukohtade maksustamine ning lisamaks linna nime ettevõtete kaubamärkidel kasutamise eest. Riias võiks omavalitsus ajalehe hinnangul oma kukrut täita linnapilti rikkuvatele ehitistele kehtestatava lisamaksuga.

Advokaadibüroo BDO Zelmenis&Liberte juht Janis Zelmenis tõdes, et varem või hiljem kehtestatakse Lätis paljude teiste riikide eeskujul ka  maks sularahaautomaatidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles