Indrek Mustimets: kas me oleme sellisteks kiirusteks valmis?

Indrek Mustimets
, Tartu linna avalike suhete osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruspiirangust teatab silt kohe Karlova servas Tähe tänava alguses. Suur osa autojuhte eelistab selle unustada.
Kiiruspiirangust teatab silt kohe Karlova servas Tähe tänava alguses. Suur osa autojuhte eelistab selle unustada. Foto: Margus Ansu

Karlovlasena sõidan ma iga päev ses linnajaos nii auto, jalgratta kui ka bussiga, kuid mulle on armsad ka sealsed jalutuskäigud. Et Karlovas on sajandeid olnud omad, tavapärasest aeglusest grammi võrra veelgi aeglasemad kiirused, pole ju kellelegi üllatuseks. Ärksad ja tarmukad karlovlased on sealse aja ja kiirusega harjunud ning leppinud. See on neil veres.

Kui linnavalitsus kahe aasta eest (2013. aasta juulis) kehtestas peaaegu terves Karlovas kiiruspiiranguks 30 km/h, tekitas see ilmselt paljudes vastakaid arvamusi.

Vaadates Karlova nüüdset liikluspilti, võib tõdeda, et sellise kiirusega pole enamik ikka veel harjunud, sest väga suure üldistusena julgen öelda, et keegi ei sõida kolmekümnega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles