Aaviksoo rõhutas Põhjala-Balti kaitsekoostöö tähtsust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo kohtus Soome kaitseväe juhataja kindral Ari Puheloineniga.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo kohtus Soome kaitseväe juhataja kindral Ari Puheloineniga. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseminister Jaak Aaviksoo kohtus täna Eestit külastava Soome kaitseväe juhataja kindral Ari Puheloineniga, kellega arutati peamiselt Põhjala-Balti kaitsealase koostööga seotud küsimusi.

«Nii Eesti kui Soome näitavad ülesse valmisolekut jätkata senist kahe riigi vahelist sügavat kaitsealast koostööd ning teha seda eelkõige Põhjala-Balti koostöö raames,» ütles kaitseminister Aaviksoo pärast kohtumist, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Samuti andis Aaviksoo kindral Puheloinenile ülevaate senisest tööst NATO uue strateegilise kontseptsiooni valmimisel ning eelseisvast NATO Lissaboni tippkohtumisest.

Kindral Puheloinen viibib Eestis kahepäevasel visiidil Eesti kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsa kutsel. Täna kohtub kindral Puheloinen veel Eesti veteranidega, kes Teise maailmasõja ajal võitlesid Soome relvajõududes. Homme hommikul asetab Soome kaitseväe juhataja pärja Vabadussõja võidusamba jalamile ning külastab Ämari lennubaasi ja 1. jalaväebrigaadi Paldiskis.

Eesti ja Soome kaitsealane koostöö on olnud väga tihe juba alates 1990. aastatest. Soomes on saanud hariduse ja jätkavad õpinguid erinevate erialade Eesti. Nii Eesti kui Soome osalevad ka Euroopa Liidu Põhjala lahingugrupis. Viimaste aastate väljapaistvamaks koostööprojektiks on 2009. aasta juunis sõlmitud leping kokku 14 õhuseireradari ühiseks hankimiseks firmalt Thales-Raytheon, millest kaks tükki lähevad Eesti õhuväe kasutusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles