Alonso kaitses kriitilise sõnavõtuga hakkama saanud tiimikaaslast

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso (vasakul) ja Jenson Button.
Fernando Alonso (vasakul) ja Jenson Button. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 meeskonna jaoks jätkusid tänavuse hooaja probleemid ka möödunud nädalavahetusel Hispaanias, kus sõideti hooaja viies etapp. Oma masinaga raskustes olnud Jenson Button teatas etapi järel koguni, et sel hooajal nad kõrgeid kohti ei ootagi, ning teenis selle sõnavõtuga rohkelt kriitikat. Buttoni tiimikaaslane Fernando Alonso asus oma kaaslast kaitsma.

Button oli Hispaanias raskustes oma auto käsitlemisega ja tunnistas, et tegemist oli tema elu ühe kõige hirmsama sõiduga. «Tänase järel ei oota ma sellelt hooajalt punktikohti,» teatas Button pärast võistlust, andes mõista, et auto ei ole ega saagi olema loodetud seisus.

Kogenud sõitja sõnavõtt oli esmakordne hetk, kui McLareni meeskond andis sel hooajal avalikult mõista, et nende probleemide lahendamine võib võtta oodatust kauem. Buttoni kriitiline märkus tekitas rohkelt pahast tagasisidet, kuid oma tiimikaaslase kaitseks astus välja Alonso, kelle sõnul ei peaks Buttonit aususe eest hukka mõistma.

«See oli meie jaoks raske sõit,» rääkis Alonso eile Hispaania meediale. «Alates veebruarist oleme enda poolt välja näidanud vaid positiivset suhtumist ja eile (üleeile- toim.) pillas ta väikese negatiivse kommentaari, millel oli rohkelt mõju. Peame sellest aru saama. See sõit oli meie mõlema jaoks raske je ebameeldiv, aga tiimikoosolekul oli Jenson oma kriitikas palju konstruktiivsem,» teatas Alonso.

Alonso jättis piduririkke tõttu Hispaania GP pooleli, Button lõpetas sõidu tagantpoolt kolmanda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles