Neinar Seli jäi ka ringkonnakohtus süüdi

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli
Neinar Seli Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna ringkonnakohus jättis Neinar Seli karistuse samaks, kuid karmistas paragrahvi, mille alusel Seli süüdi mõisteti.

Riigiprokuratuur süüdistas Seli toimingupiirangu teadlikus rikkumises, kuid maakohus mõistis ta süüdi toimingupiirangu rikkumise katses. Ringkonnakohus tegi aga uue otsuse nõustudes riigiprokuratuuriga.

Kohus rahuldas prokuröri apellatsiooni ja muutis otsust. 

Ringkonnakohus süüdistab Seli lõpuleviidud kuriteos, mitte kuriteo katses, seega mõisteti ta süüdi paragrahvi järgi, mis käsitleb korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu teadvat rikkumist suures ulatuses.

Muus osas jäi maakohtu otsus muutmata. Muutmata jäi ka karistus

Tänast otsust on võimalik vaidlustada 30 päeva jooksul.

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt hääletas Seli tunamullu oktoobris Tallinna Sadama nõukogu koosolekul enda juhitud olümpiakomiteele 250 000 euro eraldamise poolt.

Talle määrati rahaline karistus 200 päevamäära ulatuses ehk 17 000 eurot. Sellele lisanduva menetluskulud 532,5 eurot.

Mullu oktoobris alanud protsessil Seli end toimingupiirangu rikkumises süüdi ei tunnistanud ning märkis, et süüdistus on talle arusaamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles