Bologna ülikooli professor: Eesti on ELi seadusest tulenevalt kohustatud võtma kindla arvu põgenikke

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadipõgenikud Sitsiilias
Paadipõgenikud Sitsiilias Foto: SCANPIX

Eestil ei ole võimalust valida, kas võtta või mitte Euroopa Komisjoni plaani järgi kindel arv põgenikke, ütles sisekaitseakadeemia migratsiooniuuringute keskuse rändefoorumil osalenud Bologna ülikooli professor Marco Borraccetti.

Ta selgitas, et Euroopa Liidu seadusest tulenevalt on Eesti selleks kohustatud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ma arvan, et see on väga hea idee, sest see on ühine probleem ja seda peame Euroopas riikide vahel jagama. Õiguslikust vaatenurgast vaadates, Suurbritannial on täielik voli kvootide täitmisest hoiduda, sest Schengeni leppe seadustik talle ei laiene ja ta võib ise valida, kas liituda või mitte. Eesti valitsuse jaoks pole olukord aga samasugune ja Eesti peab täitma Schengeni lepet,» selgitas Bologna Ülikooli Euroopa Liidu migratsiooni õiguse professor Marco Borraccetti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles