Ajateenistusse kutsutute nimekiri ajas leedulased ärevile

Vaidas Saldžiūnas
, Liutuvos rytas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel Leedus peetud õppus «Pikselöök».
Nädalavahetusel Leedus peetud õppus «Pikselöök». Foto: Reuters/ScanPix

Kas sa oled nimekirjas? Kolmapäeva hommikul oli see esimene küsimus Leedu ärevil emadelt, sõpradelt ja kolleegidelt. Töö kontoreis on häiritud ja sotsiaalmeediakanalid on täitnud reaktsioonide laine. Ajateenistusse valitute loterii tulemused on avalikustatud.

«See on jama! Mida peab mu juuksurist poiss-sõber tegema?» paanitses üks kohalikus menukas kohvikuketis latteʼt rüüpav tüdruk.

Paljud keskkooliõpilased ei suutnud varjata oma emotsioone, kui klikkisid nutitelefonides veebilehel, mille olemasolust nad veel pool aastat tagasi ei teadnud. Tänavu ajateenistusse kutsutute nimekirja lehekülg tõmbas päevaga ligi rohkem huvilisi kui kaitseministeeriumi oma mitme aasta peale kokku. Mõned naljatasid, et pärast Google’i tänavavaadete avaldamist paari aasta eest pole ükski veebileht nii paljusid leedulasi erutanud – isegi valimised ega sporditulemused mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles