Briti sõdurid käisid abis Ida-Virumaa spordi-ja puhkealasid koristamas

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Kaitseväe korraldatud suurõppuselt SIIL 2015 naasnud Briti Yorkshire’i rügemendi teise pataljoni Corunna kompanii, kelle ajutiseks baasiks Eestis on Viru Jalaväepataljon Jõhvis, sisutab enne kojusõitu oma vaba aega Ida-Virumaa spordi-ja puhkealasid koristades. 

Briti kompanii koristavad täies koosseisus Mäetaguse puhkeala täna, homme suundutakse Narva lähedale Äkkeküla loodusrajale.

Mäetaguse puhkeala puhul on tegu populaarse sportimispiirkonnaga, mida kasutavad treeninguteks kohalikud koolid ja mis igapäevaselt pakub Ida-virumaalastele nii jooksu-, rulluisu- kui talvel ka suusaradu. Selleks aga et puhkeala laieneda ja rohkem võimalusi pakkuda saaks, oli tarvis vabatahtlikke abikäsi rasketeks koristustöödeks nagu ala puhastamine suurtest kividest ning langenud puudest.

Äkkeküla park aga on Narva lähedal asuv loodusala, kuhu plaanitakse tulevikus rajada dendropark. Ka seal oodatakse sõdurite abi ennekõike raskete jõudu nõudvate töödega.

Suurbritannia oli selle aastasel SIIL 2015 suurõppusel suurim rahvusvaheline panustaja ning Yorkshire rügemendi teine pataljon, kes baseerub muidu Küprosel, osales suurõppusel SIIL kokku pea 120 sõduriga. Kogu kompanii, mida juhib major Scott Awad, osales Ida-Virumaa koristustalgutel Mäetagusel ja osaleb ka homme Äkkekülas.  

«Meid on siin Ida-Virumaal ja Jõhvi Jalaväepataljonis nii hästi vastu võetud, et tahtsime omaltpoolt midagi kogukonnale tagasi anda. Ma loodan, et oleme oma abikätega kasulikud ja kindlasti annab see ka kogu kompaniile hea positiivse emotsiooni,» kommenteeris major Awad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles