Richard Bransoni viis nõuannet eduka äri alustamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Branson
Richard Branson Foto: SCANPIX

Miljardär Richard Branson on oma karjääri jooksul asutanud üliedukaid ärisid ning samas kogenud ka mitmeid ebaõnnestumisi. Portaal Linkedin Pulse jagab viite nõuannet, mida Virgini impeeriumi looja on alustavatele ettevõtjatele soovitanud.

Kuula rohkem kui ise räägid

Meil on kaks kõrva ja üks suu ning nende samas proportsioonis kasutamine pole üldsegi halb mõte. Selleks, et olla hea juht, tuleb olla ka hea kuulaja. Suurepärased ideed võivad esile kerkida kõige ootamatutest allikatest, seetõttu tuleks oma kõrvad kõiksugu nõuannete jaoks alati lahti hoida.

Lihtsus on eeliseks

Selleks, et oma äris konkurentidele koht kätte näidata, tuleb teha midagi radikaalselt teistmoodi. Erinevus ei tähenda aga keerulisust. Paljudele suurtele probleemidele on olemas ülilihtsad ärilahendused, mille peale pole veel keegi lihtsalt tulnud. Keskendu innovatsioonile, kuid ära ürita uuesti ratast leiutada.

Tunne oma töö üle uhkust

Ära unusta, et kui sinu töötajad võivad ausalt sinu ettevõtte ja oma töö üle uhkust tunda, aitab see ka sinu brändi mainet tõsta ja tutvustada. Seetõttu ei tohiks kunagi unustada iga töötaja olulisust ja heaolu.

Naudi seda, mida teed ning sind saadab edu

Kui sa tunned ühel hommikul üles ärgates, et tööst on saanud tüütu kohustus, on aeg end kuskil mujal proovile panna. Tööd nautides on suurem tõenäosus, et sa lood positiivse ja innovatiivse atmosfääri ning sinu äri hakkab edenema.

Õpi vigadest ja alusta uuesti

Kui sa oled ettevõtja ning sinu esimene äri kõrbeb, on see täiesti loomulik. Iga edukas äriinimene on kogenud oma karjääri jooksul mitmeid läbikukkumisi - oluline on neist õppida ning mitte julgust kaotada. Analüüsi, mis täpselt valesti läks ning kuidas sa tulevikus saaksid seda vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles