Video: kuidas vanade praamide tagasitulek teid mõjutab?

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees võttis täna ette retke marsruudil Virtsu-Kuivastu-Virtsu, et küsida saare ja mandri vahel tihti sõitvatelt inimestelt, mida nad arvavad uute parvlaevade Saksamaale viimise juttudest ning kas vanade praamide liiniletulek neid kuidagi mõjutab. 

14. mail kirjutas ajaleht Meie Maa, et Saaremaa Laevakompanii (SLK) kavatseb juba suve hakul viia parvlaevad Saaremaa ja Muhumaa Saksamaale ning tuua Virtsu-Kuivastu liinile asemele vanad praamid eesotsas Regulaga.

Mitu allikat rääkis, et parvlaevad lähevad hooldusesse, seejärel viiakse nad sõitma Saksamaale Reini jõele. Tallinna Sadama juhatuse liige Allan Kiil ütles, et kuuldavasti tehakse selline käik enne jaanipäeva ning riik on samuti mures. Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees Tõnis Rihvk vastas sellele, et parvlaevad läbivad järgemööda plaanilisi hooldustöid ning jutt praamide Saksamaale viimisest on spekulatsioon.

Fakt on aga see, et täna oli parvlaev Saaremaa teist päeva hooldustöödel, selle asemel teenindas liiklejaid 1971. aastal ehitatud Regula. Eelolevast suvest hakkab tema kõrval kurseerima ka Kreekast saabuv parvlaev Ionas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles