Raeküla kooli kirjandushuvilised kohtusid lastekirjanikuga

, klassiõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli lapsed kohtusid lastekirjanik Kristiina Kassiga.
Raeküla kooli lapsed kohtusid lastekirjanik Kristiina Kassiga. Foto: Erakogu

Raeküla koolil on üks tore traditsioon – igal aastal kutsume külla mõne kirjaniku. Seekord külastas meid lastekirjanik Kristiina Kass.

Juba nädal enne Kristiina Kassi saabumist alustasid algklassid ettevalmistustega: tutvuti kirjaniku elulooga, loeti koos katkendeid tema teostest, vaadati ja kuulati telelavastusi, kuuldemänge, lapsed joonistasid tegelaskujusid Kristiina Kassi loomingust.

Ja nii oligi 15. mai hommikul Raeküla Vanakooli keskuse saal noori kirjandushuvilisi täis. Kõik ootasid põnevusega, milline näeb välja see tädi, kes on kirjutanud nii vahvaid lugusid nõianeiu Nöbininast, õpetaja Kustist, kes kummitab, võlupadjast Samueli pea all ning teisi lustakaid jutte tänapäeva laste seiklustest.

Kohtumine algas 2.b klassi etteastega, kus nõidadeks riietatud tüdrukud esitasid katkendi  raamatust „Nõianeiu Nöbinina”.

Kuna 14. mail sai kirjanik 45aastaseks, kinkisid lapsed Kristiina Kassile oma joonistustega raamatu ja laulsid kirjaniku enda komponeeritud sünnipäevalaulu.

Kristiina Kass rääkis lastele, kuidas temast sai kirjanik ja mis oli tema esimene trükis ilmunud teos. Saime teada, et esimesed lood ilmusid soome keeles ja Kristiina Kassi unistuseks oli saada hoopiski raamatukunstnikuks. Seejärel luges kirjanik ette katkendeid hiljuti trükist ilmunud raamatust „Nõianeiu Nöbinina ja korstnapühkija”. Kui küsimuste-vastuste aeg läbi sai, oli igal soovijal võimalus lunastada endale kirjaniku autogrammiga raamat.

Esmaspäeval, 18. mail toimus koolis algklassiõpilastele viktoriin, kus selgitati välja Kristiina Kassi loomingu parimad tundjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles