Jalmar Vabarna toetab Värska Muusikakooli õpilase pärimusmuusika õpinguid

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalmar Vabarna
Jalmar Vabarna Foto: Erlend Štaub

Pärimusmuusik ja Värska Muusikakooli vilistlane Jalmar Vabarna toetab  Värska Muusikakoolis 11-ndat aastat õppiva Rainer–Robert Suuna osalemist suvises Eesti ETNO 2015 õppelaagris.

Jalmari Vabarna sõnul tunnetab ta taolise toetuse olulisust pärimusmuusika õppimise järjepidevuse hoidmisel ja populariseerimisel.

Eesti ETNO on igasuvine muusikalaager noortele, kus ka sel aastal pea kahe intensiivse suvenädala jooksul saab õppida eesti ja muude maade pärimusmuusikat läbi praktilise pillimängu ja ühistegevuse. Eesti ETNO-s osalevad peale eesti noorte ka noored pärimusmuusikud Rootsist, Belgiast,  Inglismaalt, Prantsusmaalt, Saksamaalt  ja teistest maadest.

Laager leiab aset 14.-27.juulini vahetult enne Viljandi pärimusmuusika festivali. Rohkem kui nädal aega üheskoos pillimängu ja laule harjutanud etnokad astuvad üles festivali suurtel ja väikestel lavadel.

175 eurose toetuse pälvinud Värska Muusikakoolis 11-ndat aastat õppiv Rainer–Robert Suun on edukas olnud nii üleriigilistel võistumängimistel kui ka oma koolis mitmete ansamblite koosseisudes mängides.  Lisaks viiulimängule armastab Rainer-Robert laulda seto meestelaulu ja mängida mitmeid pille. Rainer-Roberti õpetajateks on olnud tuntud pärimusmuusikud Ott Kaasik (viiuli ja kontrabassi õpetaja), Sakarias Jaan Leppik (pärimuslaul) ning Kristjan Priks (kitarri ja rütmipillide õpetaja).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles