Kunagine sotsiaalminister nõustab Keskerakonna fraktsiooni

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab
Jaak Aab Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kunagine riigikogu liige ja sotsiaalminister Jaak Aab alustas mais tööd Keskerakonna riigikogu fraktsioonis, nõustades opositsioonipartei saadikuid eelkõige haldus- ja töövõimereformi küsimustes.

Keskerakonna fraktsiooni pressiesindaja Jaan Männiku sõnul töötab Aab saadikurühma nõunikuna alates 4. maist. «Tema ülesanneteks on anda saadikutele ennekõike nõu haldusreformi ning töövõimereformi küsimustes, kuid kindlasti aitab Jaak Aab keskfraktsiooni värskeid saadikuid ka teiste omavalitsus- ning sotsiaalvaldkonna probleemide lahendamisel,» ütles pressiesindaja Postimehele.

Tema sõnul on tegu suurte kogemustega poliitikuga, kes töötas aastatel 2005–2007 Reformierakonna ja Keskerakonna valitsuses sotsiaalministrina ning on olnud ka Linnade Liidu tegevjuht. «Kindlasti tulevad Jaak Aabi teadmised ja kogemused meie saadikutele kasuks ning seeläbi suudab fraktsioon katta sisulisemalt mitme ministeeriumi ametnike tööd,» lisas Männik.

1994. aastast Keskerakonda kuuluv Aab on varem olnud Võhma abilinnapea ja linnapea, aastatel 2002–2003 riigikogu liige, seejärel riigikogu keskfraktsiooni nõunik-sekretariaadijuht, 2003–2005 Linnade Liidu tegevdirektor ja 2005–2007 sotsiaalminister. Aastatel 2007–2011 kuulus ta taas parlamenti. Riigikogu valimistel kandideeris Aab viimati 2011. aastal, kuid ei osutunud valituks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles