Vitsut: Rahvaliidu nime muutmine ei tähenda erakonna lõppu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Rahvaliidu uue esimehe üks kandidaatidest Lauri Vitsut pooldab erakonnale uue nime panemist, kuid ta pole nõus väitega, et see tähendaks ühtlasi praeguse erakonna hääbumist.

Erakonna nime muutmise idee tuli Vitsuti väitel maakonna- ja linnaühendustelt seoses partei programmi täpsustamisega. Vitsuti sõnul oleks mitmete arvates mõistlik erakonna nimes selgemini väljendada Rahvaliidu ideoloogiat, milleks on konservatism. Samas on Vitsuti sõnul tulnud ka teistpidi arvamusi – et praegune nimi on juba sisse töötatud ning seda ei tohiks muuta.

Vitsut ise on erakonna nime muutmise poolt, sest ka tema hinnangul vajab Rahvaliidu ideoloogia rõhutamist, et valijale ei jääks midagi ähmaseks. «Kui oleme konservatiivsed, siis nii tulebki seda väljendada,» märkis Vitsut.

Üks variant oleks tema sõnul lihtsalt lisada Rahvaliidu ette sõna «konservatiivne», samas on välja pakutud ka «konservatiivset rahvaerakonda».

Vitsut ei nõustu, et uue nime panemine tähendaks Rahvaliidu lõppu, kuna erakonda ei määra tema sõnul mitte nimi, vaid programm ning need, keda esindatakse. «Kui nime või pintsakut muuta, siis sisu ju ei muutu,» märkis erakonna peasekretär.

Vitsut ise on ka üks Rahvaliidu esimehe kandidaatidest. Mees on enda sõnul valmis Rahvaliidu eest võitlusse asuma ning kui tema kandidatuur 20. novembril toimuval kongressil üles seatakse, on ta selleks valmis.

Praegusele juhile Juhan Aarele heidab Vitsut ette juhtimiskogemuse ja meeskonnatööoskuse puudumist ning seetõttu peaks Aare tema arvates tagasi astuma. Aare ise aga kinnitas Postimees.ee´le, et sellist kavatsust tal pole ning temani pole ühtegi etteheidet jõudnud.

«Inimesed on võimujanused ja tahavad ise troonile tõusta,» ütles Aare tema pihta suunatud süüdistuste kohta. «Kongress on pädev otsustama, kes on esimees ja on mõistlik, kui kandideerib rohkem kui üks inimene,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles