Leedu: põgenikekvoodid oleksid vastuolus õiguspraktikaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadipõgenikud
Paadipõgenikud Foto: SCANPIX

Kohustuslikud põgenikekvoodid Euroopa Liidu liikmetele oleksid vastuolus õiguspraktikaga, sellised otsused peaksid olema vabatahtlikud, sõnas Leedu välisminister Linas Linkevičius kolmapäeval.

Euroopa Komisjon on teinud ettepaneku, et Leedu peaks võtma vastu üle 200 põgeniku kolmandatest riikidest. Lõuna-Euroopa riikidele langenud koorma vähendamist arutati kolmapäeval suletud uste taga Leedu seimi välis- ja Euroopa küsimuste komisjonis.

«Me oleme veendunud, et solidaarsus on vajalik ning et me peame koormat jagama. Kuid nagu enamik meie EL-i liikmetest arvame ka meie, et seda peaks tegema vabatahtlikkuse alusel,» sõnas Linkevičius ajakirjanikele.

Meie arvates läheks see vastuollu õiguspraktikaga, sõnas Leedu välisminister

Samuti «ei saa öelda (immigrantidele), kuhu nad minema peaksid, kuna neil on erinevad soovid», lisas ta. «On ka sotsiaalne alus. Arvestama peab ka suutlikkusega neid inimesi vastu võtta,» sõnas minister.

«Me suudame seda (põgenikke vastu võtta), kui me leiame, et me suudame,» sõnas ta. Kuid see tuleb kõigepealt välja selgitada, rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles