Hariduse maailmakonverents kinnitab maailma hariduse eesmärgid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased
Õpilased Foto: SCANPIX

Lõuna-Koreas Incheonis peetakse sel nädalal hariduse maailmakonverents «World Education Forum 2015»,  mille peateema on maailma hariduse areng järgmise 15 aasta jooksul.

UNESCO koostas maailma hariduse arengu tegevuskava järgmisteks aastateks ning esitab selle konverentsile kinnistamiseks. UNESCO tegevuskava põhjal soovib ÜRO peaassamblee käesoleva aasta septembris võtta vastu maailma hariduse kestliku arengu eesmärgid, teatas haridus- ja teadusministeerium.

Eraldiseisva eesmärgina on UNESCO sätestanud põhimõtte «tagada kõigile kvaliteetne haridus ja elukestvad õppimisvõimalused». Hariduse uute eesmärkidena pööratakse senisest rohkem tähelepanu rahastamisele ja seirele. Strateegia elluviimisel on oluline paindlikkus, sest kokkulepitud sihtide elluviimisel tuleb arvestada iga UNESCO liikmesriigi eripäraga, märkis ministeerium.

Konverentsi korraldab UNESCO koostöös ÜRO agentuuride ja teiste koostööpartneritega. Konverentsil osaleb 1400 inimest 155 riigist, paljud neist on esindatud ministrite tasemel. Eestit esindavad haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Mart Laidmets ning Hanna-Liis Kaarlõp-Nani UNESCO Eesti rahvuslikust komisjonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles