Tartu sai 9,2 miljoni eurose lisaeelarve

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Margus Ansu

Volikogu kiitis heaks Tartu linna 2015. aasta esimese lisaeelarve, mille suurus on ligi 9,2 miljonit eurot.

Lisaeelarve kogumaht on 9 156 199 eurot, millest ligi 3,9 miljonit on aasta algusest linnavalitsuse korraldustega juba kasutusse võetud, vahendas linnavolikogu pressiesindaja. Kasv on tingitud sellest, et tulude poolel täpsustatakse riigipoolsete eraldiste summad ning aasta alguse jäägid. Samuti on 500 000 euro võrra suurendatud tulumaksu laekumise prognoosi.

Linna põhitegevuse kulud kasvavad nüüd ligi 5,1 miljoni ning investeerimiskulud 4,1 miljoni euro võrra. Üle poole lisaeelarvest ehk ligi 5,3 miljonit eurot suunatakse haridusse. Linnamajandus saab ligi 2,3 miljonit.

Haridusvaldkonnas saavad remondiraha lisaks mitmed lasteaiad ja koolid ning koolide juurde rajatakse rattaparklaid. Samuti panustatakse territooriumide ja mänguväljakute korrashoidu ning parkimistingimuste parandamisse.

Majanduse valdkonnas on suuremad tööd Turu tänava sõidutee ja Aardla–Raudtee-Soinaste ristmiku rekonstrueerimine ning jalg- ja jalgrattateede rajamine.

Kultuurivaldkonna olulisim investeering lisaeelarves on Pauluse kalmistul asuva Vabadussõjas langenute memoriaali korrastamine.

Tartu linna 2015. aasta eelarve suurus oli, kui see möödunud detsembris kinnitati, 139,4 miljonit eurot. Koos lisaeelarvega kasvas see nüüd 148,6 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles