Videointervjuu: rektoriks valitud Aaviksoo kriitikuid ei karda

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Tallinna Tehnikaülikooli 11-liikmelise kuratooriumi heakskiidu saanud ja ülikooli uueks rektoriks valitud Jaak Aaviksoo ei lase end kriitikast heidutada ning leiab, et see käib avaliku kuvandi juurde.

Kuratooriumi esimees Sandor Liive ütles, et otsus tuli raskelt ning lõppvoorus oli kaks tugevat kandidaati. Kes teine kandidaat oli, ei soostunud ta ütlema. Küll aga kinnitas ta, et tema hääl läks just Aaviksoole.

«Jaak Aaviksoo kasuks kindlasti rääkis see, et tal on pikaajaline haridusvaldkonna juhtimise kogemus. Kui me vaatame tehnikaülikooli, siis üliõpilasi ja töötajaid on kokku 15 000 - tegemist on väga-väga suure organisatsiooniga,» põhjendas ta.

Aaviksoo ütles Postimehele, et tal on valituks osutumise üle ühelt poolt hea meel. «Eks ma tajun ka, et erinevad ootused on üsna kõrged ja ka ma ise tajun, et tehnikaülikool on ühtepidi väga väärikas, aga teistpidi väga tõsine väljakutse,» ütles ta.

Samas aga tunnistas ka Tartu Ülikooli rektoriametit pidanud Aaviksoo, et tõenäoliselt tekib alateadvuses võrdlus nende kahe vahel. «Ma väga loodan, et see mind ei kammitse. Ma olen üsna kindel, et Tallinna Tehnikaülikool võib muutuda tugevamaks, paremaks kui ükskõik mis ülikool, mitte ainult Tartu Ülikool».

Aaviksoo tõi välja, et teda ennast on TTÜ vilistlaste toetus kõige enam veennud selles, et ta rektorikohale sobib. Samas aga on näiteks sotsiaalmeedias loodud tema kandidatuuri vastane grupp. «Mina ei ole nende (tudengite - H.M) vastu kunagi olnud,» märkis ta.

«See annab võimaluse edasi minna. Eks inimene, kellel on avalik kuvand, peab alati arvestama, et teda ka kritiseeritakse õiglaselt ja ka ebaõiglaselt ja kritiseeritakse teadmata. See kõik käib avaliku kuvandi juurde, nii et mind see ei üllatanud ei positiivses ega negatiivses mõttes,» rääkis ta. 

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) 11-pealine kuratoorium valis täna ülikoolile järgmiseks viieks aastaks uue rektori - kaheksa poolthäälega osutus valituks Jaak Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles