Pikakari krundiomanik peab Tallinna muruniitmisnõuet põhjendamatuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muruniiduk.
Muruniiduk. Foto: Panther Media/Scanpix

Tallinnas Pikakari ranna juures krunti omav ettevõtja peab põhjendamatuks Tallinna linnavalitsuse trahvihoiatust niitmata muru eest, kuna praktiliselt on maatükk avalikus kasutuses: linnarahvas kasutab seda päevitamiseks ja parkimiseks, samuti keeravad sellel ümber bussid.

Linnavalitsus saatis ettevõtjale kirja, et maatükil peab muru 1. juuniks muru niidetud olema, vastasel juhul tulevad ametnikud muru kõrgust mõõtma ja võivad teha trahvi, selgub ametiasutustevahelisest kirjavahetusest. Seni hooldas maatükki linnaosa ise, kuna sellel osutati avalikku teenust – päevitajad võtsid päikest ja parkisid enda autosid –, samuti kasutasid linnaliinide bussijuhid maa-ala busside ümberkeeramiseks.

Maatükki omav ettevõtja ei ole aga huvitatud avaliku teenuse osutamisse panustamisest ning päevitajate tarvis muru niitma ei hakka. Liiatigi on ka linnamaal hulgaliselt niitmata haljastuid ja sel juhul oleks õiglane kõikjal samu nõudeid kohaldada. Linnavalitsus on ettevõtjale pakkunud välja võimaluse maa-alal tasulist parkimisteenust pakkuda. Maaomanik ei ole sellest huvitatud ja on linnale omakorda pakkunud võimalust maatükki ühiskondlikult tasuta kasutada. Seda aga tingimusel, et linnaosa krunti edasi hooldab.

Kui kokkuleppele ei jõuta, on maaomanik valmis territooriumi aiaga piirama ja rohukihi eemaldama, et niitmiskohustusest pääseda. Sellega kaoks aga bussidel ringikeeramisvõimalus ning ka visuaalselt muutuks olukord kehvemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles