Pildid: kadetiballi kased istutati lasteaedadesse maha

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Sel aastal ei läinud me kirvestega metsa, vaid kaunistasime ballisaali kaseistikutega,» ütles KVÜÕA kõrgema sõjakooli kadettveebel Martin Holm. Need istikud leidsid endale uue kasvukoha kolme Tartu lasteaia juures.

Triinu ja Taavi lasteaia hoov Annelinnas Kaunase puiesteel on täis rohelust. Lasteaia lõpetajatel on komme istutada hoovile oma puu, rääkis juhataja Asta Kakk. Aia servas asunud kolm nulgu läksid aga hiljuti välja ning kolm noort kaske nende asemele kuluvad marjaks ära, lisas ta.

Juhataja hinnangul on ka mundris meeste nägemine ja nendega koos tegutsemine lastele väga põnev. «Tore eeskuju lastele, et kasvada tulevikus samasuguseks suureks ja tugevaks.»

Esimese asjana ei hakanud täna lasteaeda saabunud kadetid aga mitte puid istutama, vaid tegeleda tuli laste arvates hoopis pakilisema probleemiga. Nimelt tuli eile liuvälja kõrvalt liivaalalt välja kivi, mida lapsed ise kuidagi kätte ei saanud. Samas oli oht, et keegi komistab kivi nurga taha ja kukub pikali.

Kõrgema sõjakooli teise kursuse kadetid haarasid kätte oma väiksed kokkupandavad labidad ja asusid kaevama. «Äkki on see aare. Või meteoriit,» arutlesid lapsed üha rohkem nähtavale tulnud kivimürakat silmitsedes. Tegu oli siiski  betoonitükiga, mis oli tõenäoliselt kunagi ammu mõne mänguatraktsiooni aluseks. Noored ohvitserid vedasid kamaka platsilt minema ning suur auk aeti ühiselt kinni.

Seejärel suunduti juba aia serva. Esmalt juuriti välja kuivanud nulgude kännud. Seejärel kaevati koos augud ja istutati puud mulda. Lapsed olid igati abiks nii kaevamisel kui ka vee kandmisel.

Lastega tegelemine ei kuulu otseselt sõjaväelise õppe hulka, kuid ühiskondlik tegevus on väga soovitatud, ütles kadettveebel Holm. Kadetid on käinud sel kevadel ka Mõmmiku ja Tähtvere lasteaias, kuhu istutati samuti kased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles