Riigikogu nimetas nõukogudesse saadikutest liikmed

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigikogu kinnitas täna parlamendisaadikud rahvusringhäälingu, tagatisfondi, hasartmängumaksu, rahvusooperi ja rahvusraamatukogu nõukogusse.

ERRi nõukogu liikmeteks said Vabaerakonna fraktsiooni liige Krista Aru, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni liige Martin Helme, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni liige Kalle Muuli, Reformierakonna fraktsiooni liige Heidy Purga, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liige Mihkel Raud ja Keskerakonna fraktsiooni liige Priit Toobal.

Rahvusringhäälingu nõukogusse kuulub vastavalt seadusele igast fraktsioonist üks inimene, kelle volitused kestavad riigikogu koosseisu volituste lõppemiseni. Lisaks riigikogu liikmetele kuulub ERRi nõukogusse neli asjatundjat rahvusringhäälingu tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjate hulgast, kelle volitused kestavad viis aastat.

Rahvusringhäälingu nõukogusse kuuluvad praegu spetsialistidena nõukogu esimees Agu Uudelepp, Mart Luik ja Rain Tamm. Vabaerakonna fraktsiooni esindajana nõukogu liikmeks nimetatud Krista Aru oli seni ERRi nõukogus asjatundjana. Uue asjatundjana nimetas riigikogu ERRi nõukogusse Pille Pruulmann-Vengerfeldti.

Hasartmängumaksu nõukogusse said Andres Ammas Vabaerakonnast, sotsiaaldemokraat Helmen Kütt, Lauri Luik Reformierakonnast, Andres Metsoja IRList, Meelis Mälberg Reformierakonnast ja Mailis Reps Keskerakonnast. Ministeeriumide esindajatena jätkavad haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm, kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene ja sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse.

Tagatisfondi nõukogu liikmeteks said reformierakondlane Aivar Sõerd ja EKRE liige Martin Helme. Kokku on Tagatisfondi nõukogus üheksa liiget ja riigikogu pädevuses on nimetada sinna kaks liiget.

Rahvusooperi nõukogu liikmeteks said Maire Aunaste IRList, Mart Helme EKREst ja Laine Randjärv Reformierakonnast. Rahvusooperi nõukogu 11 liikmest kolm on riigikogu liikmed, lisaks neli liiget ministeeriumidest ja neli valdkonna organisatsioonidest. Nõukogu liikmete volitused kestavad neli aastat.

Rahvusraamatukogu nõukogu liikmeteks said Igor Gräzin Reformierakonnast, Aadu Must Keskerakonnast ja sotsiaaldemokraat Mark Soosaar. Samuti nimetatakse nõukogu liikmeteks rahvusraamatukogu töövaldkondade tunnustatud asjatundjad Jüri Järs ja Priit Pirsko. Rahvusraamatukogu nõukogus on kolm riigikogu liiget, kaks valdkonna asjatundjat, üks kultuuriministri nimetatud liige ja riigikogu kantselei direktor. Nõukogu liikmete volitused kestavad neli aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles