Galerii: Eesti esimene ratastoolibuss

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ecolines esitles täna Eesti esimest rahvusvaheliste reiside bussi, mille spetsiaalne varustus võimaldab ühel ratastoolis reisijal lähiriikidesse reisida.

«Lõpuks on võimalik liikumispuudega inimestel mugavalt lähiriikidesse reisida – seda võimalust oleme kaua oodanud. See on suur samm edasi liikumisvabaduse suunas. Varasemalt oli ratastoolikasutajal bussiga välisriiki reisimine väga ebamugav ja elektrilise ratastooliga reisijal välistatud, sest bussil puudus tõstuk,» ütles Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu tegevjuhi Auli Lõoke. 

Uute võimalustega bussis on ratastoolis reisija jaoks üks koht ning kõik vajalik turvaliseks sõiduks: tõstuk, toed, kinnitused, turvarihmad ja signaalnupp.

Ratastoolibussi hakkavad teenindama neli bussijuhti, kes saavad Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu poolt praktilise väljaõppe.

Alates 1. juunist on bussiga võimalik reisida suundadel Tallinn-Riia, Tallinn-Vilnius ja Tallinn- Peterburi. Edaspidi on plaanis reisisihtkohti lisada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles