Vabaerakonna juhatusse pürgib 29 inimest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakond.
Vabaerakond. Foto: Martin Ilustrumm

Sügisel loodud ja kevadistel riigikogu valimistel kaheksa kohta saanud Vabaerakond valib laupäeval suure tõenäosusega esimeheks tagasi Andres Herkeli, erakonna uude juhatusse kandideerib tänase seisuga 29 inimest.

Vabaerakonna pressiesindaja ütles Postimehele, et esimeheks on esitatud praegu ainult Herkel, kelle kandidatuuri on üles seadnud erakonna Pärnumaa, Järva- ja Viljandimaa ning Harjumaa piirkond.

10-liikmelisse juhatusse kandideerivad erakonna praegusest juhatusest Aimar Altosaar, Jevgeni Krištafovitš, Külliki Kübarsepp, Märt Meesak, Jaanus Ojangu ja Jüri Saar. Uutest kandidaatidest soovivad juhatusse pääseda riigikogu liikmed Jüri Adams, Andres Ammas ja Monika Haukanõmm, samuti Ilmar Annuk, Anne Hansberg, Mati Ilisson, Tarmo Kaldma, Georg Kirsberg, Heli Künnapas, Elo Lutsepp, Enn Meri, Maris Meriste, Sergei Metlev, Alar Mutli, Liisa Ojangu, Ain Ostra, Ivika Puust, Inna Rose, Alger Tammiste, Tõnu Teeveer, Jaan Mihkel Uustalu, Olev Vaher ja Eve Viidalepp.

Vabaerakonna tegevjuht Margus Maidla ütles erakonna teatel, et kui eelmise juhatuse eesmärk oli viia erakond parlamenti, siis uue juhatuse peamiseks ülesandeks kujuneb tõenäoliselt Vabaerakonna populaarsuse põlistamine ja järk-järguline kasvatamine.

«Selleks peab laveerima oskuslikult tasakaalul, kus ühelt poolt on vaja säilitada ja arendada seda kogu- ja vabakondlikku vaimu, uut mõtlemist ja tegutsemist, mida Vabaerakond on lubanud Eesti poliitikasse tuua, ja teiselt poolt tegeleda ka defineeritud programmiloome, poliitiliste seisukohtade kujundamise ja erakonna struktuuri arendamisega nii, et viimased mõjuksid vabale inspiratsioonile ja avatud hoiakutele toetavalt ja arendavalt, mitte pärssivalt,» märkis ta.

Tallinnas laupäeval kogunev üldkogu valib Vabaerakonnale üheks aastaks esimehe ja juhatuse, kes valib hiljem erakonnale aseesimehe või aseesimehed. Üldkoosolekul nimetatakse ametisse ka viieliikmeline aukohus ja kolmeliikmeline revisjonikomisjon.

Herkel valiti Vabaerakonna esimeheks mullu septembris toimunud asutamiskoosolekul. Erakonna aseesimees on praegu Jaanus Ojangu ning juhatusse kuuluvad Külliki Kübarsepp, Jevgeni Krištafovitš, Kalle Pilt, Märt Meesak, Aimar Altosaar, Jüri Saar, Lii Ramjalg, Kristo Krumm ja Emil Rutiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles