Ministeerium: Võrumaale piisab hooldusabihaiglast

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.vh.ee

Lõuna-Eesti haiglat nähakse tulevikus pigem hooldusabihaiglana, kus pakutakse inimestele lihtsamaid teenuseid ning põetatakse Tartus kõrgema etapi ravi saanud inimesi, peenemate protseduuride saamiseks peab tulevikus aga üha rohkem sõitma Tartusse.


Valitsus kinnitas neljapäeval kesk- ja piirkondlike haiglate investeeringute kava, mille alusel eraldatakse Tartu Ülikooli kliinikumi arendamiseks 510 miljonit krooni ning Põhja-Eesti regionaalhaiglale üle miljardi krooni, kirjutab Võrumaa Teataja.

Sotsiaalministeeriumi asekantsleri Ivi Normeti sõnul toetatakse selle sammuga keerukate ning kõrgtehnoloogilist abi sisaldavate teenuste koondamist suurtesse haiglatesse, mille hulka aga Võru haigla ei kuulu.

Lõuna-Eesti haiglas, nagu ka Põlva ja Valga haiglas, tuleks Normeti sõnul soodustada pigem lihtsamate teenuste pakkumist ja keerukamat ravi vajavad patsiendid suunata Tartusse.

See ei tähenda Võru haigla sujuvat sulgemist, sest on rida teenuseid, mida on mõistlik osutada maakondades elavatele inimestele, rääkis Normet.

«Need on lihtsamad, sagedamini esinevad statsionaarsed teenused, teatud päevaravi teenused ning kindlasti ambulatoorne eriarstiabi ja õendushoolduse teenused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles