USA suurpank JPMorgan koondab tuhandeid töötajaid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JPMorgan Chase & Co peakorter New Yorgis.
JPMorgan Chase & Co peakorter New Yorgis. Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

USA suurim pank JPMorgan Chase & Co kavatseb tuleval aastal koondada kulude kärpimiseks tuhandeid töötajaid, teatab Bloomberg.

Suurpank kavatseb koondada tugifunktsioone, vähendada hüpoteekidega seotud töötajate arvu, sest kinnisvaralaenude maht kahaneb ning vähendada ka pangakontorite töötajate arvu, sest üha enam kliente kasutab pangaga suhtlemiseks elektroonilisi kanaleid. Kokku võib töö kaotada ligi 5000 pangatöötajat, ütlesid informeeritud allikad ajalehele Wall Street Journal.

JPMorganil oli märtsi lõpus lõppenud majandusaasta aruande kohaselt kokku 241 145 töötajat. Läinud majandusaastal kärpis suurpank oma kaadrit 6000 inimese võrra.

Sel majandusaastal plaanib JPMorgan kärpida kokku 4,8 miljardi USA dollari jagu kulutusi kahes divisjonis: investeerimis- ja jaepanganduses. Kulukärpeid on pank sunnitud tegema seepärast, et aastaid kestnud ja ilmselt veel pikka aega edasi kestvad madalad intressimäärad on kõvasti vähendanud intressitulu.

Pank ise ei ole uudist veel kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles