Eesti neljasüst jõudis MK-etapil finaali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljasüst koosseisus Kaspar Sula, Kaarel Alupere, Kristjan Oras ja Tarmo Tootsi.
Eesti neljasüst koosseisus Kaspar Sula, Kaarel Alupere, Kristjan Oras ja Tarmo Tootsi. Foto: Eesti Aerutamisföderatsioon

Kopenhaagenis toimuval aerutamise MK-etapil pääses Eesti neljasüst koosseisus Kaspar Sula, Kristjan Oras, Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi homsesse finaali.

Loosi tahtel sattus Eesti tugevaimasse eelsõitu, kus olid favoriidid Saksamaa ja Venemaa. Otse finaali pääsesid sõidu kolm paremat. Kahe favoriidi järel saidki eestlased kolmanda koha.

Keerutava tuulega ilmas tuli kohe alguses täistuurid peale panna  ja Eesti nelik pidas tempole kenasti vastu ning pääses finaali. Eelmisel nädalal Saksamaal toimunud MK-etapil saavutas Eesti 11. koha.

«Tulime Saksamaalt otse Taani, et võimalikult vähe reisil viibida ja treeningule pühenduda ,mis oli ka ainuõige otsus. Juba Duisburg näitas, et meeste kokkusõit paraneb. Tänased  olud  nõudsid just head teineteise tunnetust, sest pidevalt keerutav tuul puhus suurel osal distantsil vastu ja vaja oli lõpuni hea rütm säilitada. Ega ma päriselt rahule veel ei jäänud. Vastutuules on vaja tempot tõsta ja seda ka lõpuni hoida- nii et reserve on,» rääkis koondise peatreener Peeter Becker.

Õhtul teeb neljasüst veel kerge trenni. Homses finaalis on eestlastel eesmärgiks jõuda kuue parema sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles