Juht selgub fotofinišis

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu. Foto: Kristjan Teedema

Täna suvepealinna kogunev Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) üldkogu ei saa heale tulemusele ja parteisisesele rahule loota – võidab erakonna juhikoha senine esimees Sven Mikser või üks praegustest aseesimeestest Jevgeni Ossinovski, rahulolematute hulk jätab sotsid poolikuks.

Tänane päev Pärnu kontserdisaalis venib sotsiaaldemokraatide jaoks kindlasti pikaks. Mikseril on ametis oleva esimehena esmalt kõneaega erakonnatöö aruandluse esitamiseks 40 minutit. Seejärel tulevad nii tema kui ka Ossinovski kandidaadikõned, mõlemal 10 minutit.

Mikseri kõnest oodatakse selgitust ja tõdemust, et ta on eksinud. Et järjepanu valimistel ebaõnnestumised on suuresti tema kui mitte väga erakonnatööst hoolinud esimehe süü, ent ta on valmis erakonna uutele valimistele võitjana viima. Ehk et Mikser ei looda vaid järgmise kahe aasta esimehe staatuse peale, vaid püüab peaministrikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles