Seadusemuudatus kingib idavirulastele sadu töökohti

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviteri kolmas õlivabrik seisati mullu detsembris. Õlivabriku meister Igor Vill oli toona üks väheseid, kellele jäi töö alles – tema ülesanne oli hoida seadmeid töökorras.
Kiviteri kolmas õlivabrik seisati mullu detsembris. Õlivabriku meister Igor Vill oli toona üks väheseid, kellele jäi töö alles – tema ülesanne oli hoida seadmeid töökorras. Foto: Mihkel Maripuu

Kohtla-Järve keemiatööstus Viru Keemia Grupp (VKG) võtab aasta lõpuks tööle kolmsada inimest, kui riigikogu lubab aastasest piirmäärast vähem kaevandatud põlevkivi ka hiljem maa alt välja tuua.

«Ühe konserveeritud õlitehase saab käivitada kuu aja jooksul, teise tehase kolme kuni viie kuu jooksul. Koos kaevandusmahtude suurendamisega saame ettevõttesse tööle võtta ligi kolmsada inimest,» rääkis VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa. «Tegemist on ajutise lahendusega, mis sellegi poolest annab meile tegutsemiskindluse järgmiseks kümneks aastaks.»

Keskkonnakomisjon andis eelmisel nädalal riigikogule üle eelnõu, mis võimaldaks ettevõtetel kaevandada alates 2009. aastal kehtestatud aastamäärast vähem kaevandatud põlevkivi varu tagantjärele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles