Hea hooga jätkav Levadia alistas ka Viljandi Tuleviku

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 14. vooru avakohtumises võttis heas hoos olev tiitlikaitsja Tallinna Levadia kodusel Kadrioru staadionil vastu tabeli teise poole parima meeskonna, kuuendal kohal oleva Viljandi Tuleviku. Levadia võitis 2:0, väravad lõid 53. minutil Siim Luts ja 90. minutil Kaimar Saag.

Levadia on nüüd 14 mänguga kogunud 29 punkti, millega asutakse tabelis kolmandal kohal. Ühe mängu vähem pidanud FC Floral ja Nõmme Kaljul on vastavalt 31 ja 30 silma. Tulevik on 15 punktiga kuuendal kohal.

Enne mängu:

Levadia on pärast kesist hooaja algust saanud üles tiitlikaitsjale sobiliku hoo, sest pärast kaotust Nõmme Kaljule ja hädist viiki Pärnu Linnameeskonnaga on viimasest viiest mängust saadud neli võitu ja mängitud viiki Floraga. Võidud Flora, Pärnu, Kalju ja Sillamäe üle on kergitanud Levadia liigatabelis kolmandaks, liidrist Florast jäädakse siiski maha viie ja teisel kohal olevast Kaljust nelja punktiga.

Levadia suurim väravakütt Ingemar Teever on sahistanud vastaste võrku juba kümnel korral, saades seejuures jala valgeks seni peetud kuraditosinast mängust kaheksas. Kümme tabamust annab kogenud ründajale ühtlasi koos Sillamäe edurivimehe Jaroslav Kvassoviga liiga parimate väravaküttide tabelis praegu jagatud esikoha. Viimati oligi Levadia 2:0 parem just Sillamäest ning kontrollis mängu sedavõrd kindlalt, et peatreeneril Marko Kristalil jäi üle rahulolevalt nentida: «Tegime lühikese aja jooksul kaks väga head ja distsiplineeritud mängu. Siit on hea edasi minna.»

Viljandi Tulevik näppas viimases voorus Infonetilt viigipunkti. FOTO: Marko Saarm / Sakala
Viljandi Tulevik näppas viimases voorus Infonetilt viigipunkti. FOTO: Marko Saarm / Sakala Foto: Marko Saarm

Ainsa tõrvatilgana meepotis sai Sillamäe vastu hooaja neljanda kollase kaardi Dmitri Kruglov, mis tähendab, et Tuleviku vastu peetava kohtumise peab ta vahele jätma. Levadia õnneks naasis pärast vigastuspausi mängus Sillamäega platsile koondislane Ilja Antonov, kes tõenäoliselt võtabki esmaspäeval üle viimastes voorudes olude sunnil just keskväljal tegutsema pidanud Kruglovi koha. Samuti saab Kristal soovi korral taas kasutada mängukeelu alt vabanenud keskkaitsjat Ivan Pechad.

Viljandi Tulevik on hooaja esimese kolmandikuga kerkinud tabeli tagumise poole parimaks meeskonnaks. 15 punktiga hoitakse kindlalt kuuendat kohta ning viimases voorus suudeti tänavu esmakordselt näpata punkt ka tabeli esiviisiku meeskonnalt, kui kodus mängiti Infonetiga 0:0 viiki. Aprilli algul Tallinnas peetud hooaja esimeses mängus suudeti ka Levadiat pikalt nullil hoida, kuni Teever alles 80. minutil mulkide väravaluku lahti muukis ning teisel minutil vormistas Artur Rättel lõppskoori.

Levadia abitreener Indrek Zelinski: «Ees ootab mäng organiseeritud kaitseliini ning teravate vasturünnakutega nõelava võistkonnaga. Peame suutma nende tabaluku lahti murda ning olema väga tähelepanelikud nii oma momentide realiseerimisel kui Tuleviku kontrarünnakute peatamisel. Oluline on häid väravavõimalusi ja need ka edukalt realiseerida. Kui mängime samasuguse isu ja suhtumisea nagu viimastes mängudes Nõmme Kalju ning Sillamäe Kalevi vastu, siis saame iga vastasega hakkama.»

Levadia vasakkaitsja Artur Pikk: «Oleme olukorras, kus ei tohi ühtegi punkti loovutada. Tulevik mängib väga organiseeritult ning ühtse meeskonnaga ja nende alistamiseks peame andma endast parima.»

Tuleviku president Raiko Mutle: «Meie poolelt seisneb mängu võti häälestuses. Selle tõestuseks on meie kaks viimast mängu. Sisuliselt samad mängijad näitasid väga erinevat suhtumist nendes kahes kohtumises. Kui me tahame tabeli esiotsa meeskondadelt punkte röövida, siis ainult 100% valmisolekust ei piisa, vaid tuleb endast veel rohkem anda. Nagu tõestasime Infoneti vastu, siis oleme selleks võimelised ja seda me ka seekord tõestama läheme.»

Tuleviku poolkaitsja Karel Kübar: «Levadia on saanud hea hoo sisse ning tahab meilt kolme punkti võtta, kuid meil on Infoneti vastu hea tulemus all ning proovime Levadiat samaga üllatada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles