Windows 10 tuleb välja 29. juulil

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks Windows 10 välja nägema sülearvuti ekraanil.
Selline peaks Windows 10 välja nägema sülearvuti ekraanil. Foto: ROBERT GALBRAITH/REUTERS

Microsoft teatas täna ametlikult, et Windows 10 operatsioonisüsteem tuleb välja 29. juulil.

«Ligi nelja miljoni Windows'i sisekasutaja tagasiside ja testitulemuste põhjal oleme saavutanud Windows 10 arendamisel suurt edu ning oleme peaaegu valmis pakkuma tasuta uuendust meie kõigile Windowsi kasutajatele,» teatas Microsoft täna oma blogis.  

Esmalt tuleb Windows 10 ettevõtte teatel välja arvutitele ja tahvlitele ning hiljem Windows Phone mobiiltelefonidele ja teistele seadmetele. Seega saab läbi aeg, kus Microsoft arendas eri seadmeliikidele välja kümneid eri operatsioonisüsteeme.  

Windows 10 tasuta uuenduse saamiseks saavad kasutajad juba praegu ekraani allosas asuvas süsteemikaustas vastaval ikoonil reserveerimisankeedi ära täita.  

Arvuti tavakasutajate rõhutab Microsoft, et Windows 10 toob tagasi Start-klahvi, mis viimase operatsioonisüsteemiga Windows 8 kaduma läks, sellega ülemaailmse pahameeletormi põhjustas ning mida sai tagasi tuua selleks spetsiaalselt loodud programmide abil. 

Nii mobiiltelefonidele kui arvutitele sisaldab uus operatsioonisüsteem osadel seadmetel juba varasemalt töötanud digitaalne assistent Cortana. See funktsionaalsus õpib kasutaja tegutsemise põhjal pakkuma talle soovitusi, kiiret ligipääsu informatsioonile ja olulisi meeldetuletusi.  

W10-ga koos tuleb ka uus brauser Microsoft Edge, millel on sisseehitatud veebikommenteerimine ning lugemisvaade. 

Windows 10-ga on kaasas ka täisfunktsionaalne Office 2016 - olulisi uuendusi on saanud nii Word, Excel, PowerPoint, OneNote kui Outlook. Viimased kaks on W10-ga tasuta kaasa. 

Olulisi uuendusi toob W10 kaasa mängusõpradele, kuna uuenduse järel on Xbox'i mänge võimalik konsoolist suunata arvutitesse ja tahvlitesse. Uuenduse on saanud ka rakendused Photos, Videos, Maps, People, Mail ja Calendar.  

Windowsi kasutajaid on hetkel 1,5 miljardit kokku 190 riigis. 

Microsoft lubab, et Windows 10 on läbi ajaloo kõige turvalisem platvorm ja sisaldab endas jätkuvalt tasuta viirusetõrjeprogrammi Windows Defender koos tasuta uuendustega.  

Vaata Microsofti koostatud ülevaadet Windows 10 uuenduste kohta: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles