Komisjon peab õigeks keelustada alkoholi elustiilireklaamid

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uimastiennetuse valitsuskomisjon arutas täna alkoholi elustiilireklaami küsimust ning pidas õigeks selliste reklaamide keelustamist.

Uimastiennetuse valitsuskomisjoni juhi, siseminister Hanno Pevkuri sõnul ei saa noorte hoiakuid illegaalsete uimastite osas vaadata eraldiseisvana hoiakutest alkoholi, teatas ministeerium.

«Komisjoni liikmed toetasid alkoholipoliitika rohelise raamatu ettepanekuid alkoholist tulenevate kahjude vähendamiseks. Muuhulgas toetati koalitsioonileppes ja valitsuse tegevusprogrammis välja toodud mõtet keelustada alkoholi elustiilireklaam. Uuringud näitavad, et 15-16-aastastest kanepi tarvitajatest on 96 protsenti olnud varem purjus, ehk põhjust nn alkoholi elustiilireklaamide keelustamiseks on küll ja küll. Ootame nüüd, et sotsiaalministeerium vajalikud muudatused ette valmistaks, et ka riigikogu need heaks saaks kiita,» lisas Pevkur.

Kohtumisel tehti samuti vahekokkuvõte uimastipoliitika valge raamatu tegevuste hetkeseisust ning tõdeti, et mitmed ennetustegevused on pilootprojektidena hästi käivitunud ning juba andnud positiivseid tulemusi. «Näiteks on väga edukad olnud vanemlusprogramm ja käitumisoskuste mäng esimese klasside lastele,» sõnas Pevkur.

Uimastiennetuse valitsuskomisjoni kuuluvad sise-, sotsiaal-, haridus- ja justiitsminister, valdkonna eksperdid ning vabakonna ja omavalitsuste esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles