Estonian Airi lennuk teeb Austrian Airlinesi lende

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Randveer, Estonian Air
Indrek Randveer, Estonian Air Foto: Albert Truuväärt

 Eesti lennufirma Estonian Air sõlmis Austria lennufirmaga Austrian Airlines lepingu ja hakkab nüüd Air Lituanicalt tagasi saadud lennukiga teostama lende Austria lennufirmale; lepingu järgi toimub esimene lend 1. juunil ja leping kehtib kuni 31. oktoobrini.

«Oleme sõlminud Austrian Airlinesiga lepingu, see tähendab, et meie lennuk koos meeskonnaga lendab 1. juunist ehk tänasest kuni 31. oktoobrini Austrian Airlinesi lende,» ütles Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer BNSile.  «See toimub nende võrgus, nende süsteemis. Lendame põhiliselt Viini-Varssavi, Viini-Vilniuse, Viini-Bukaresti ja natuke ka Viini-Varna ja Viini-Sofia liine,» lisas ta.

Randveer rääkis veel, et lennufirma on varem allhankelende teinud näiteks Skandinaavias ja praegune leping Austria lennufirmaga on veidi pikem projekt. «See on ettevalmistus selleks, et oleksime tulevikus oma tütarettevõtte kaudu Euroopa turul usaldusväärsed, mõistetavalt otsime turult kasvu ning need on esimesed kasvuallikad,» rääkis Randveer.

Austrian Airlinesi lende hakkab teostama sama lennuk, mis vabanes pärast seda, kui Air Lituanica teatas oma tegevuse lõpetamisest. «See aitab meid väga, sest kui see lennuk poleks välja läinud, oleksime olnud silmitsi täiendavate liisingmaksetega. Nüüd on tegemist positiivse rahavooga tegevusega, aga kuna tegemist on kommertslepinguga, siis ma numbritest täpsemalt ei räägiks, aga Estonian Airi aitab see väga palju,» märkis ta.

Randveeri sõnul on Estonian Airil pooleli veel sarnaseid läbirääkimisi, kuid nendest on veel vara rääkida.

Air Lituanica peatas mai teises pooles lennud, viidates ohule, et firma ei suuda rahaliste raskuste tõttu täita oma kohustusi reisijate ees. Lennufirma kasutas oma lendude jaoks ühte Estonian Airilt renditud lennukit Embraer 170, mis nüüd suunatakse Austria lennufirma lende tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles