Inimõigusorganisatsioon: Süürias oli väga verine mai

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürlane, kes kaotas oma poja
Süürlane, kes kaotas oma poja Foto: SCANPIX

Inimõigusorganisatsioon Syrian Observatory for Human Rights teatel oli Süürias väga verine mai, kuna selle riigi kodusõjas hukkus siis üle 6600 inimese, samas kui aprillis oli hukkunuid umbes 4500.

Syrian Observatory for Human Rights raporti kohaselt hukkus möödunud kuul Süürias 6657 inimest, mis on üle 2000 võrra rohkem kui aprillis, edastab AFP.

Raportis seisab, et surnute sea oli üle 1300 tsiviilisiku, kellest suur osa kaotas elu õhurünnakutes.

Süüria valitsusvägede sõdureid hukkus mais üle 2200 ning valitsusvägede ridades võitlevaid välismaalasi rohkem kui 200, kelle seas oli ka Liibanoni äärmusrühmituse Hizbollah võitlejaid.

Süürias hukkus Islamiriigi ja Al-Qaeadaga seotud äärmusrühmituse al-Nusra võitlejatest umbes 2100 meest. Veel kaotas elu 800 isiku, kes olid peamiselt mõne väiksema võitleva üksuse liikmed ning kurdivõitlejad.

Mais tegid Süüria mässulised mitu edukat rünnakut valitsusarmee vastu.

Islamiriik aga vallutas ajalooliselt ja arheoloogiliselt tähtsa Palmyra ning kinnitas kanda loodes asuva Idlibi maakonnas.

Alates 2011. aasta märtsist on Süüria pikaks veninud relvakonfliktis hukkunud umbes 220 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles