Suveköögis vürtsisemalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšillised hiidkrevetid litšidega.
Tšillised hiidkrevetid litšidega. Foto: Katrin Press

MerMeri kodurestorani perenaine Merrit Kiho armastab eksootikat ka suveköögis — tema tšilliseid hiidkrevette tasub proovida. Eriti siis, kui ilm tubaseks sunnib.

Kuigi meie teeme seda rooga pliidil, võib ilusa grilliilma puhul – nojah, palju neid meil suve jooksul tuleb – ajada sobiva panni all söed kuumaks ja valmistada selle sütel. Siis aga, et süsi mitte asjatult raisata, kutsu vähemalt punt sõpru kokku. Alljärgnev kogus on mõeldud neljale. Kui seltskond suurem, kasuta koolis saadud korrutustabeli-tarkust.

Tšillised hiidkrevetid litšidega

20 toorest hiidkrevetti

kahe laimi mahl

20 konservlitšit

6–8 küüslauguküünt

2 punast tšillikauna

4 tl sidrunheinapastat

1 suurem kahvrilaimi leht

4 dl litši konservivedelikku

meresoola, esimese külmpressi oliiviõli

Marineeri krevette pool tundi laimimahlas. Samal ajal haki küüslauk ja tšilli peeneks. Kuumuta pannil õli, prae selles mõni minut küüslauku ja tšillit, lisa krevetid koos laimimahlaga, sidrunheinapasta ja näppude vahel purustatud kahvrilaimi leht. Kui krevetid hakkavad värvi võtma, lisa litšid, konservivedelik ja meresoola. Küpseta pidevalt segades veel mõned minutid, kuni vedelik karamellistub. Serveeri koos värske saia ja salatiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles