USA kohus määras Tsarnajevi sõbrale kuueaastase vanglakaristuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dias Kadõrbajev (vasakul)ja Džohhar Tsarnajev (paremal)
Dias Kadõrbajev (vasakul)ja Džohhar Tsarnajev (paremal) Foto: SCANPIX

USAs Bostoni maratonil 2013. aastal pommirünnaku korraldanud Džohhar Tsarnajevi sõber, keda süüdistati Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) uurimise takistamises, mõisteti teisipäeval kuueks aastaks vangi.

Kasahstani päritolu Dias Kadõrbajev (21) oli üks kolmest Tsarnajevi sõbrast, kes läks tema ühiselamutuppa pärast seda, kui FBI avalikustas meedia vahendusel kahtlusalusest pildid.

Kadõrbajev ning üks teine sõber võtsid neile sõnumi saatnud Tsarnajevi seljakoti ja viskasid selle õues prügikasti. Samuti võtsid nad Tsarnajevi sülearvuti, et teda kaitsta.

Väidetavalt oli seljakotis lõhkekeha ehitamiseks kasutatud vahendid.

Kadõrbajevi advokaadi sõnul on noormees teo ja karistuse omaks võtnud.

USA kohus mõistis Džohhar Tsarnajevi mais surma.

Džohhar ja Tamarlan Tsarnajevi korraldatud rünnakus Bostoni maratoni finišialal sai surma kolm ja kannatada 264 inimest. Tamarlan sai hiljem surma relvakokkupõrkes politseiga.

Vandekohus arutas varem, kas mõista 21-aastane Tsarnajev surma või eluks ajaks vangi. Surmanuhtluse langetamiseks pidi 12-liikmeline vandekohus olema üksmeelne.

Tsarnajev tunnistati süüdi kõigis talle Bostoni maratoni rünnakuga esitatud süüdistustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles