Kohtla-Järvel päästeti eakas naine vingusurmast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järelvalveta jäetud pliit. Foto on illustratiivne
Järelvalveta jäetud pliit. Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile päästeti Ida-Virumaal vingusurmast eakas naine, kes oli jätnud toidu pliidile järelevalveta valmima.

Häirekeskusele teatati eile kell 15.55, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Salu tänaval tuleb naabri korterist suitsu ja põlemishaisu, uksele keegi ei tule ja korteris elab vanem naine.

Päästjad sisenesid suitsu täis korterisse ja leidsid teadvuseta naise, kelle kohe korterist välja tõid. Naine tuli värskes õhus teadvusele ja päästjad andsid ta üle kiirabile, kes ta tervisekontrolliks haiglasse toimetas.  

Päästjad eemaldasid pliidilt kõrbeva toidu ning tuulutasid ruumid. Korteris puudus suitsuandur, mis oleks varakult ja kiiresti suitsust märku andnud.

Möödunud aastal tuli päästjatel eemaldada pliidilt sinna järelevalveta jäänud toitu 39 korral, ühel korral nõudis selline hooletus inimelu. Päästekeskus hoiatab, et toidu järelevalveta valmima jätmine ei ole naljaasi. Toidu kõrbemisest tekib tugev vingugaas, mis on äärmiselt mürgine, ja pliidilt tuleb kuumus võib süüdata läheduses olevad kergesti süttivad materjalid, näiteks rätikud, puitmaterjalid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles