Türklased käisid lihaveiseid ostmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihaveised. Aasta noortalunik Jaan Piigert soovib tulevikus tegeleda veisekasvatusega.
Lihaveised. Aasta noortalunik Jaan Piigert soovib tulevikus tegeleda veisekasvatusega. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Sel nädalal läks Saaremaalt Türgi poole teele auto kahe kohaliku talumehe lihaveistega

Orissaare valla talunik, Eesti lihaveisekasvatajate seltsi liige Kalle Kuusk ütles, et teisipäeval laaditi Türgi lihatööstuse jaoks Saksa transpordifirma autole 35 lihaveist ning lähiajal on plaanis viia veel kaks koormat, kirjutas Saarte Hääl.

Türklastele müüdud loomad pärinesid Kalle Kuuse ja Jaan Kiideri karjast, kusjuures valiku loomadest tegi nädal tagasi Saaremaal kuut lihaveisekarja külastanud türklasest lihatööstuse omanik koos veterinaaridega.

Kalju talu peremehe Kalle Kuuse sõnul türklased tõu järgi loomi ei vali, kaubaks minev loom peab kaaluma 400–600 kilogrammi ja olema heas toitumuses ning Saaremaalt teele läinud loomad kaalusid keskmiselt 524 kilo.

Türgi lihatööstused maksavad lihaveiste eluskaalu kilo eest kaks eurot, mis sisuliselt vastab U-lihakusklassi liha hinnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles