RMK teadusraha said ka teadusraha jagajad

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsandusega seotud teadusprojektidele jagavad Riigimetsa Majandamise Keskuses (RMK) teadusnõukogus inimesed, kellel mängus ka omaenda huvid.
Metsandusega seotud teadusprojektidele jagavad Riigimetsa Majandamise Keskuses (RMK) teadusnõukogus inimesed, kellel mängus ka omaenda huvid. Foto: Kristjan Teedema

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) teadusnõukogu jagas äsja kolmele metsandusega seotud teadusprojektile üle 600 000 euro toetust, kusjuures kahes projektis on põhitäitjatena osalised ka kaks nõukogu liiget.

«Peamine põhjus (miks kahe nõukogu liikme projekt sai toetust – toim) on see, et tahame nõukogu liikmetena ja ka projektide täitjatena näha oma ala tippteadlasi, ning neid paraku ei ole kuigi palju,» põhjendas RMKs teadustegevust koordineeriv ja teadusnõukokku kuuluv Kristjan Tõnisson.

Mehe sõnul ei osale nõukogu liikmed endaga seotud projektide hindamisel. «Kui nõukogu liikmel on taotluse hindamise suhtes huvide konflikt, siis ta seda taotlust ei hinda ja lahkub ruumist,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles