Teatriblogi vol 3: lennukiga orelit ostmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Maailma parim küla". Lennukiga orelit ostmas, lennuki nina ees ajavad juttu Jaanus Rohumaa ja Üllar Saaremäe.
"Maailma parim küla". Lennukiga orelit ostmas, lennuki nina ees ajavad juttu Jaanus Rohumaa ja Üllar Saaremäe. Foto: Mari Rohtla

Sel suvel toob Rakvere teater lavale Arto Paasilinna võrratul raamatul põhineva lavatuse «Maailma parim küla». Teatriblogis jälgime lavastuse sündi.

Käimas on videoklipi võtted

Täna tuli lindile saada meie küla Surmakiriku Fondi tegevjuhi Eemeli Toropaise (Üllar Saaremäe) reis Taani oreli järele. Lennul kohtab ta Soile-Helinä Tussuraist (Tiina Mälberg), diplomeeritud käitumisspetsialisti, kes tõsistvõitu põhjala meest oma ameerikalike käitumismaneeridega otse rabab ja ehmatab. Mõtlen, et vahest oleks Eemeli ka tahtnud Soile-Helinäga vestlemise asemel hoopis lennukult maha astuda. Samas oli Soile-Helinä küllaltki veetlev ja Eemeli lihtsa mehena ei saanud arugi, kui juba poolvedelaks oli sulanud.

Et lennuk toona tühjalt ei sõitnud, ei võinud see tänagi pooltühjalt sõita – kaasreisijateks-taustanäitlejateks said kaasa tulnud meeskond, sealhulgas ka mina. Kui reisijad olid istunud, kinnitanud turvavöö ja valmis reisi alustama, kõlas taaskord «Ja võte!» ning kõik, kes ei rääkinud, pidid olema vaiksed ja paigal.

Pärast filmivõtete lõppu sõideti Tartusse tagasi, et Gabriela Liivamägi stuudios üles võtta lavastuse plakati jaoks mõned fotod.

See, kas Eemeli meie küla kirikusse oreli sai või mitte, sellest juba tulevikus.

Tervet blogisissekannet ja pilte vaata siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles