Afganistani suunduv kompanii läbib Lätis viimase õppuse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Scoutspataljoni õppus Lätis Adaži polügonil.
Pildil on Scoutspataljoni õppus Lätis Adaži polügonil. Foto: Raigo Pajula

Scoutspataljon korraldab 3.-10. oktoobrini Lätis Adaži polügoonil taktikalise õppuse Teraskilp 2010.

Teraskilp on igaaastane kontrollõppus, mille käigus antakse hinnang Afganistani välisoperatsioonile suunduva jalaväekompanii väljaõppele, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Õppusel treenitakse pealetungitegevuse erinevaid etappe ning Estcoy-11 koostööd miinipildujaallüksuste, õhuväe tuletoetuselemendi ja logistilise toetuselemendiga NSE-10. Adaži polügoonil viiakse õppuste ajal läbi ka lahinglaskmised.

Koostööd õhuväe tuletoetusüksuse ja NATO hävitajatega harjutasid Estcoy-11 jalaväelased septembris Eestis korraldatud õppusel BAM-9.

Õppusest võtab osa ligi 330 kaitseväelast scoutspataljonist, 1. jalaväebrigaadist, kaitseväe logistikakeskusest, KVÜÕA lahingukoolist, lennubaasist ja kaitseväe tervisekeskusest.

Scoutspataljoni sõidukite kolonn (70 masinat) alustas Läti suunas liikumist täna hommikul 8 marsruudil Paldiski - Keila - Kanama rist - Pärnu mnt - Ikla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles