Teatriblogi vol 5: jäätisepulkadest kirik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätisepulkadest kirik
Jäätisepulkadest kirik Foto: Laura Porovart

Sel suvel toob Rakvere teater lavale Arto Paasilinna võrratul raamatul põhineva lavatuse «Maailma parim küla». Teatriblogis jälgime lavastuse sündi.

Küla vaatamisväärsustega tutvumas

«Maailma parima küla» blogi kirjutamise üks suur eelis on, et saab minna kohtadesse, kuhu tavaline teatrikülastaja niisama ei satu. Neil päevil külastasin näiteks kostüümi- ja butafooriatöökoda. «Töökoda» on nende kohta vast isegi liiga robustne sõna. Paremini sobiks hoopis õmblusateljee ja meisterdusnurk. Tõesti – kuna «Maailma parima küla» lavastuses kasutatakse nukumängu, on päris palju meisterdamist nii nukkude kui ka väikese külamaketiga.

Meisterdusnurgas oli algul näha vaid suur kirikumakett… ning siis tuli alles nähtavale väike meisterdaja Helen. Sattusin sellest kirikust kohe vaimustusse. Nagu Eemeli etenduses ütleb, siis tegelikult pole tegemist kirikuga, vaid kõige muuga. See ehitis lihtsalt meenutab kirikut. Minu arvates ka! Aga teate, mida see veel rohkem meenutab? Üht toredat detailset nukumaja! Täpselt sellist, mida pea iga tüdruk mingis roosa-seeliku-perioodis enne magama jäämist mõttes jõuluvanalt palub. Detailne oli kirik tõepoolest – ehitatud peamisel jäätisepulkadest, on iga «laud» ükshaaval seina kleebitud ja aknadki on igaüks filigraanselt välja lõigatud.

Rohkem pilte töökojas toimuvast ja pikemat juttu vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles