Saarts enne valimisi uute erakondade tekkesse ei usu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLÜ õppejõud Tõnis Saarts.
TLÜ õppejõud Tõnis Saarts. Foto: Peeter Langovits

Politoloog Tõnis Saarts ei usu, et Eesti on veel valmis mõne uue erakonna tekkeks.

«Esiteks nad alustasid ilmselt liiga hilja, et luua uut erakonda, sest valimisteni on jäänud väga vähe aega. Teine aspekt on see, et temaatika, millele nad keskendusid, on teiste, vähemalt paremerakondade poolt, suhteliselt hästi kaetud,» kommenteeris Saarts eile laste õiguste kaitseks suure toetuseta jäänud allkirjade kogumist korraldanud E-erakonda, vahendas ERRi uudisteportaal.

Samas ei välista ta pikemas perspektiivis, et mõni uus erakond võiks tulla areenile. See aga sõltub paljuski edasistest arengutest ühiskonnas.

«Kui näiteks tööpuudus püsib umbes samal tasemel edasised 2-4 aastat ehk järgmise valimistsükli ja majanduskasv jääb samuti üsna tagasihoidlikuks, siis ma arvan, et osad neist, kes praeguste paremerakondade poolt ennekõike hääletavad, pettuvad. Siis ma ei välista üldse, et tõepoolest võib tekkida mõni uus algatus,» selgitas Saarts ja võrdles seda Res Publica tekkimisega 2000. aastate algul.

Reformierakonda valivad Saartsi sõnul paljud seetõttu, et neil ei ole muud alternatiivi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles