Julgeolekuriskiks tunnistatud staažikas piirivalvur kaotas kohtuprotsessi kaitsepolitsei vastu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Tallinna halduskohus ei rahuldanud staažika piirivalvuri Heiki Suomalaineni kaebust kaitsepolitsei julgeolekukontrolli kokkuvõttele, millega ta tunnistati julgeolekurisikiks.

Kohus leidis, et Heiki Suomalaineni (43) kaebus ei ole põhjendatud, tema nõuded on alusetud ning kaebus tuleb seetõttu jätta rahuldamata, ütles halduskohtu pressiesindaja Anneli Vilu ERR-i uudisteportaalile.

Suomalainen ja teda esindav vandeadvokaat Jaak Siim taotlesid kaitsepolitsei mullu 14. märtsi julgeolekukontrolli kokkuvõtte õigusvastasuse tuvastamist ning kaitsepolitsei kohustamist anda vaidlustatud julgeolekukontrolli kokkuvõte välja ilma selle viimases lõigus oleva lauseta «H. Suomalaineni kohta julgeolekukontrolli käigus kogutud teave viitab võimalikule riigisaladuse ja salastatud välisteabe seaduses (RSVS § 32 lg 2 p-des 10 ja 15) sätestatud keeldumise alustele».

Kuna Suomalaineni ametikoht politsei- ja piirivalveametis (PPA) eeldas juurepääsu riigisaladusele, siis viis kaitsepolitsei tema suhtes PPA taotlusel läbi julgeolekukontrolli.

Heiki Suomalainen on Kotkaristi kuldristi kavaler ja sisekaitseakadeemia aasta õppejõud 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles