Suurkogu kohal vana Isamaa vaim

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi esimeheks valitud Margus Tsahkna ja tema vastaskandidaat Jaan Männik.
IRLi esimeheks valitud Margus Tsahkna ja tema vastaskandidaat Jaan Männik. Foto: Jaanus Lensment

Samal ajal kui Margus Tsahkna soleeris laupäeval pealinnas Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) suurkogul vast valitud esimehena, oli tema koht «Riigimeeste» rahvatantsurühma liikmena Rakveres meeste tantsupeo kahel esimesel etendusel tühi.

Pühapäevastel etendustel tantsis aga 835 häälega IRLi kolmandaks esimeheks valitud Tsahkna Virumaal suurkogueelsed ja -aegsed pinged välja. Tänasest algab esimehe päristöö – platsi puhtaks löömine, nagu ta murelike nägudega suurkogul osalenud erakonnakaaslastele lubas. Siin peab ta lootma kolmapäeval kogunevale uuele aukohtule, kes sai eelmiselt aukohtult päranduseks häbiväärse Pärnumaal häältega manipuleerimise (või lihtlabaselt häälte ostmise) katses osalenute väljaselgitamise.

Aukohus vahetus peaaegu täielikult. Avo Üprus, üks kahest vana aukohtu liikmest, kes jätkab ka uues koosseisus, pidas suurkogul kõige otsekohesema kõne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles