Punased bokserid välkusid Rakveres

Liis Vaksmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste tantsupeo «Kolm» teine päev.
Meeste tantsupeo «Kolm» teine päev. Foto: Tõnu Wilu

Möödunud nädalavahetusel kogenes suur hulk Eesti mehi Rakveresse, kus peeti kolmandat korda meeste tantsupidu. Sellest võttis osa 337 rühma, mis teeb osaliste arvuks üle 3000 mehe. Pealtvaatajate hulk oli suur – pileteid  müüdi pea 9000.

Tantsijad läksid Rakveresse juba neljapäeval, et usinalt oma tantsusamme ja rühmiti kokkutantsimist harjutada. Peaproov ise toimus aga laupäeval. Siis kimbutas pidulisi esimeste tantsude ajal taevast alla tibav vihm, kuid see ei morjendanud kedagi. Õnneks suutsid pidulised oma hea meeleoluga vihmapilved minema hirmutada.

Kui laupäevahommikuses proovis võis märgata tähelepanu mõningast hajumist, siis peaproov oli hoopis teine tera. Pisikesed mudilased kepslesid naerusuil staadionil tantsu vehkida. Vanemate tantsurühmade saabudes keerutati suisa tolm üles ning oldi täielikult oma sooritusele keskendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles